Over ons

Over ons

Wij zijn Stephan en Jessica en wonen met onze ragdolls in Zeist.

5 September 2020 zijn wij de trotse ouders geworden van onze zoon Jake. Jake is een droom baby en de ragdolls zijn gek op hem. Wij hopen dat Jake net zo gek op de katjes gaat zijn als wij dat zijn. 


Jessica heeft al haar hele leven katten en sinds wij samenwonen zijn er ook katten in ons leven geweest. De droom van Jessica was al langere tijd om een ragdoll cattery te hebben. Wij waren al langere tijd verliefd op de ragdolls. De mooie grote bouw, diepblauwe ogen, en het zachtaardige lieve karakter


Toen 1 van onze oude katten overleed en er weer een plekje vrij kwam hebben wij toen al snel besloten dat er een ragdoll zou moeten komen en wij zijn ons goed in gaan lezen wat het allemaal in houd om een cattery te hebben.


Wij wisten al snel dat wij grote imposante ragdolls wilden fokken en Stephan heeft zich verdiept in de stambomen en genetica kennis.


Ragdoll cattery Perfect Change is opgericht in juli 2013.


Wij hebben door de jaren heen veel geleerd en vooral dat de natuur zich niet laat sturen. Daarom doen wij alles op een rustig tempo en zijn wij erg trots op wat wij al hebben bereikt met onze ragdolls.

Wij fokken via de ragdollstandaard van FIFE. Ook zijn wij aangesloten bij FIFE mundikat.

Wij gaan regelmatig naar shows met een paar van onze ragdolls. Dit omdat wij graag horen van keurmeesters of wij op de goede weg zijn met ons fokprogramma. Wij gaan alleen naar show met de ragdolls die er ook relaxt onder zijn, niet al onze ragdolls waarderen het om naar show te gaan. Deze blijven dan ook lekker thuis.

 

Onze ragdolls worden jaarlijks getest op HCM en PKD/CIN door middel van een erkende Specialist Veterinaire Radioloog. Dit laten wij doen in Barendrecht bij de Spoed en verwijskliniek. (klik voor info)

Voor ons is de gezondheid heel erg belangrijk en wij willen alleen fokken met gezonde dieren.  Ook worden onze katten getest op FIV/FELV en krijgen  de jaarlijkse entingen .

Alle testresultaten zijn in te zien.

 

Onze ragdolls zijn onze huisdieren en lopen vrij los in huis. Snachts mogen ze bij ons in bed slapen als ze willen. Ook hebben ze de beschikking van een buitenren waar ze in mogen als wij thuis zijn. In huis hebben wij verschillende kamers die vol staan met krabpalen waar ze zich terug kunnen trekken en kunnen spelen. We zweren bij de krabpalen van Drapaki en Katzendeko. Deze krabpalen zijn kwalitatief erg sterk en gaan minimaal 10 jaar mee. Ragdolls zijn grote lompe katten dus de krabpalen moeten wel iets kunnen hebben. 


Onze katers hebben beide een eigen kamer waar ze snachts en als wij op ons werk zijn verblijven. Hier hebben ze hun eigen krabpalen en vaak vergezellen de dames ze. . Ze  lopen ook om en om in de groep en zijn gek op de poezen en kittens.