Over ons

Over ons

Wij zijn Stephan en Jessica en wonen met onze ragdolls in Zeist.

 

Jessica heeft al haar hele leven katten en sinds wij samenwonen zijn er ook katten in ons leven geweest. De droom van Jessica was al langere tijd om een ragdoll cattery te hebben. Wij waren al langere tijd verliefd op de ragdolls. De mooie grote bouw, diepblauwe ogen, en het zachtaardige lieve karakter

 

Toen 1 van onze oude katten overleed en er weer een plekje vrij kwam hebben wij toen al snel besloten dat er een ragdoll zou moeten komen en wij zijn ons goed in gaan lezen wat het allemaal in houd om een cattery te hebben.

 

Wij wisten al snel dat wij grote imposante ragdolls wilden fokken en Stephan heeft zich verdiept in de stambomen en genetica kennis.

 

Ragdoll cattery Perfect Change is opgericht in juli 2013.

 

Wij hebben door de jaren heen veel geleerd en vooral dat de natuur zich niet laat sturen. Daarom doen wij alles op een rustig tempo en zijn wij erg trots op wat wij al hebben bereikt met onze ragdolls.

Wij fokken via de ragdollstandaard van FIFE. Ook zijn wij aangesloten bij FIFE mundikat.

Wij gaan regelmatig naar shows met een paar van onze ragdolls. Dit omdat wij graag horen van keurmeesters of wij op de goede weg zijn met ons fokprogramma. Wij gaan alleen naar show met de ragdolls die er ook relaxt onder zijn, niet al onze ragdolls waarderen het om naar show te gaan. Deze blijven dan ook lekker thuis.

Onze ragdolls worden jaarlijks getest op HCM en PKD/CIN door middel van een erkende Specialist Veterinaire Radioloog. Voor ons is de gezondheid heel erg belangrijk en wij willen alleen fokken met gezonde dieren. Ook worden onze katten jaarlijks getest op FIV/FELV en krijgen de jaarlijkse entingen.

Alle testresultaten zijn in te zien.

Onze ragdolls zijn onze huisdieren en lopen vrij los in huis. Snachts mogen ze bij ons in bed slapen als ze willen. Ook hebben ze de beschikking van een buitenren waar ze in mogen als wij thuis zijn. In huis hebben wij verschillende kamers die vol staan met krabpalen waar ze zich terug kunnen trekken en kunnen spelen.

Onze katers hebben een eigen kamer waar ze op sommige momenten zij. Ze lopen ook om en om in de groep en zijn gek op de poezen en kittens.

Wij hebben als visie om grote stabiele en gezonde ragdolls te fokken die aan de rasstandaard van de Fife voldoen. Wij vinden het ook erg belangrijk dat ze hun zachtaardige en stabiele karakter behouden en dit doorgeven aan hun kittens. Onze ragdolls hebben alleen het rustige maar ook speelse en nieuwsgierige karakter. Ze zijn niet snel van hun stuk te brengen en zullen niet snel wegschieten maar eerder gaan ze kijken wat er aan de hand is.

 

Wij fokken ragdolls in de kleuren seal en blue in de variateiten bicolor (high mitted), mitted en point. Ook fokken wij met tabby.

Wij fokken alleen de orginele pointed ragdolls met blauwe ogen.

 

 

Wij vinden gezondheid een erg belangrijk onderdeel van het fokken. Wij willen niet zomaar kittens op de wereld zetten zonder doel, dit omdat er al veel cattery's zijn die dit mooie ras fokken.

Wij laten onze katten elk jaar testen op de erfelijke afwijkingen die in dit ras voorkomen zodat wij snel kunnen handelen mocht er iets mis zijn. Bij het kopje "De ragdoll "--> gezondheid vind u meer over de erfelijke ziektes die in dit ras voorkomen.

Ook worden onze katten eenmaal getest via dna op HCM en PKD.

 

 

 

In September 2016 heeft Jessica de Pawpeds cursus G1 gevolgd en deze met goed

resultaat afgerond. Als u op het plaatje klikt komt u op de website terecht van deze

cursus en ziet u waar deze cursus over gaat. Deze cursus is speciaal voor fokkers en

liefhebbersdie meer willen leren over de kat. Er is een vervolgcursus die verder gaat

op het onderwerp fokken en genetica.

Onze ragdolls hebben de beschikking over een grote buitenren van 6 bij 3 meter waar zij veilig in naar buiten kunnen. Ze mogen alleen naar buiten als wij thuis zijn, wij willen het allerbeste voor ze en letten goed op ze.

De ragdolls zijn dol op buiten spelen en ook veel in de ren te vinden, dit is goed voor hun welzijn. Ze jagen op vliegjes, spelen met elkaar en vermaken zich erg goed. Hieronder is te zien hoe erg ze genieten van het buiten spelen.